Valentin napra

Valentin napon hadd írjak azoknak, akiknek néha szörnyen tud fájni. A szíve.

Sokan szenvednek depressziótól. Mi magyarok élen járunk öngyilkosságban, alkoholizmusban, szívbetegségekben. a fejét a szorongás, a pánikbetegség.

Ezeknek a magyaroknak írok most.

Akik annyira kívánják már sokszor a halált.

Mert szeretnének megszabadulni. A fájdalomtól. Mikor érzed. Hogy nem bír többet elviselni a szíved…És kivetettnek érzed magad. Hogy te ilyen szerencsétlen vagy. Aki nem tartozik sehova.

Te vagy a túlérzékeny. Szégyelled. Néha szégyelled. Mint egy béna. Aki nem tud normális életet élni.

Máskor meg lázadsz. Mit  tudnak ők rólad. Semmit. Senki nem képes felfogni. Érezni, amit te érzel. Már nem is beszélsz róla. Mert nem vagy szánalmas. És nem vagy beteg.Csak fáj.Az más. Nem kell a sajnálatuk.

Szóval az öngyilkosok a pokolba mennek? Lófaszt mennek a pokolba.

Nem tudom van-e olyan, hogy pokol. És mi történhet ott. Az öngyilkosokkal. Talán csak olyan van, hogy karma. Ami azt jelenti. Lehetőség egy jobb életre. Egy tapasztalási folyamat.

Nem kell szégyellned. Ha esetleg megpróbáltad már eldobni az életed. Csak az tud belehalni a fájdalomba, aki nagyon tud szeretni. Ugyan már. Neked a mennyországba lett volna a helyed. Mert gyönyörű lelked van. Nincs semmilyen büntetés. És nem voltál a pokolba.

Csak le kellett születned. Újra. Hogy megtanuld szeretni az érzékenységed. Megtanuld feldíszíteni szíved szentélyét. Lehet, kapsz majd az élettől egy segítőt. Mondjuk egy társat. Aki tükröt tart neked. Megmutatja, milyen voltál te. Például. Mikor őrülten szerettél. És összetörték a szívedet. Nem kellettél. De te csak vártál. És szenvedtél. Küzdöttél a másikért. Aki már nem akart veled lenni. De te meg voltál győződve róla. Hogy csak vele lehetsz boldog.

Elment melletted az élet. Mert görcsösen kapaszkodtál. És szinte megfullasztottad vele a másikat.

A markodba akartad szorítani a boldogságot. Nem szabad haragudnod magadra. Csodálatos vagy. És nem rontottál el semmit. Bármi is legyen a történeted.

Csak vár még rád egy új fejezet. Valami új. Mert egyszer vége lesz a sok szenvedésnek. De nem léphetsz többet ki a körből. Gyakorolnod kell.

Hogy nap mint nap. Meghalsz. De a halál torkában. Mikor már azt érzed. Hogy több nem megy. Egyszer csak átbillensz. És mész vissza az életbe. Nem kell többet erősnek lenned. Csak megérint az élet lehelete. Mint egy lágy szellő. Csak engedned kell. És erősebben jössz vissza. Valami megváltozott. Még nincs vége.

Nem egyszer fogsz meghalni. Rengetegszer. És mindig jössz vissza. Ingázol az élet és a halál között. De egyre magabiztosabb meghaló leszel. Mert mikor visszajöttél. Olyan erővel jössz vissza. Olyan élet lesz benned. Hogy azok, akik idáig lesajnáltak. Olyan szánalmasan gyengének fognak tűnni. Nem fogod érteni. Hogy miért nem élnek. Te leszel. Aki élni fog. Ők meg csak éldegélnek.

Akkora élet lesz benned, hogy nem bírsz magaddal. És olyan erő, hogy le tudnád igázni egész Európát. Nem tudom. Hányszor kell majd meghalnod. De egyre nyugodtabban mész vissza.

Nem. Sajnos azt nem mondhatom. Hogy nem fog fájni. Csak már nem fogsz úgy rettegni tőle. Lassanként ahogy begyakorlod. Megszűnik ez az iszonyatos küzdelem. Ahogy menekültél előle. És nem akartad, hogy legyűrjön. Lassanként megbarátkozol. Megszelídíted a fájdalmaidat.

Talán ennyi a gyógyulás. És a fájdalmaid mindig tanítanak majd neked valamit. Nem leszel többet áldozat. És a halál torkából egyre erősebben jössz vissza.

Rájössz. Hogy az érzékenységedben. A sebeidben volt az erőd is. Az életed. És elkezdesz végre élni. És mikor újra ott leszel. Élet és halál között. Egyedül.

Akkor megfogod majd azok a kezét. Akik épp meghalni készülnek. És viszed őket vissza magaddal. Az életbe. Már elég jól begyakoroltad az utat.

De nem lehet a másik oldalról szépeket átkiabálni nekik. Átfogsz menni értük. Minden nap. Te is.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .