Teszteld le mennyire vagy erős és szabad ember, itt van egy lista.

Miről lehet az erős, sikeres embereket felismerni?

Kíváncsi vagy, Te vajon hol tartasz?

Akkor gondold át a következőket:

Az erős embereket legfőképpen arról lehet felismerni, hogy nem kiszolgáltatottak. Nem függnek másoktól. Saját maguk hozzák meg az életüket érintő legfontosabb döntéseket, írják a saját játékszabályaikat, állítják fel a saját normáikat, határaikat.

Az erős emberek szabadok. Korlátlanok. Nem elveszik tőlük a szabadságukat, az idejüket, az energiájukat. Hanem önként oda ajándékozzák. Mert így döntöttek. Nem azért, mert nem volt más választásuk, nem azért, mert különben bűntudatuk lenne, nem azért, mert megfélemlítették őket. Nem áldozatok lettek, hanem, mert így döntöttek.

A szabadságod kivívása komoly feladat, és az életed összes területén kell dolgoznod egyszerre.

Nem tudom, észre vetted-e már, de a szabadságodtól folyamatosan meg akarnak fosztani, mert aki szabad, az nem irányítható, nem manipulálható, és erős.

Az élet a Föld nevű bolygón nem egy édes játszótér, hanem szüntelen érdekegyeztetés és harc az ételért, a nőért, a területért, az erőforrásokért.

És csak áltatja magát az, aki azt gondolja, hogy a mai “civilizált” világunk ezen már rég túl van.

Sokat fogok írni az egyes területekről, ahol meg kell tanulnod használni az erődet, jöjjön most egy vázlatos összefoglaló:

  1. Az erős ember önfenntartó. Képes a legalapvetőbb életszükségleteit magának biztosítani. Van saját lakhelye, ahol nem ázik meg, és nem fagy meg télen. Van saját vize, tud fűteni, akkor is ha épp nincs villany, vagy gáz. Akár termelhet saját magának  áramot is. Tud magának élelmiszert termelni. Tudja, hogyan kell megművelni a földet, hogy abból termés fakadjon. Tud állatot tenyészteni. Az erős ember nem alkalmazott, nem mások mondják meg neki, mit csináljon, hogyan, és mennyi pénzért cserébe.
  2. Az erős ember képes saját javait, a területét megvédeni. Fizikálisan erős, egészséges, egészségesen táplálkozik, eleget alszik, eleget pihen, nem stresszes, nincs kitéve zaj ártalomnak, környezetszennyezésnek, sportos. Az erős embernek fegyvere van – bocsánat, ha ez most sokkolóan hathat -, és ha helyzet van, tudja is használni.
  3. Az erős ember nem hisz el mindent, amit mondanak neki, hanem saját tapasztalatokat szerez a világban, és tanulja meg eképpen megkülönböztetni a hamisat az igaztól. Nem éli bele magát, hogy a médiát olyan emberek irányítják, akik a hiteles információt előrébb valónak tartják a gazdasági vagy egyéb érdekeltségeiknél. Utánajár az információnak, és nem hisz el mindent fenntartás nélkül, amit elé tárnak.
  4. Erős ember, csak erős gyermekből fejlődhet ki, aki  egy olyan iskola rendszerben nevelődik, ahol már gyermekként megtanították gondolkodni, kreatívnak lenni, megtanították rá, hogy a sikerért, bizony el kell néha fáradni. Megtanították nemcsak megkérdőjelezni, és határokat feszegetni hanem arra is, hogy a maga szintjén, de tudjon kitartóan, szorgalmasan, ha kell fáradságos munkával feladatokat elvégezni. És az az erős gyermek nem az iskolában nevelődik, hanem a családjában.
  5. Az erős ember mentálisan erős. Nincs testkép zavara, Nem divatot, meg trendeket követ, hanem magának akar megfelelni. Nem folyton másokhoz hasonlítja magát, nem attól érzi sikeresnek magát, hogy az társadalom által épp legjobb helynek kikiáltott helyre utazik nyaralni, a legdrágább kütyüket használja, nem akar úgy kinézni, olyat vásárolni, mert azt reklámozták be, és elhitették vele, hogy arra van szüksége.
  6. Az erős ember egyik legfontosabb ismertető jele, hogy közösségben él. Erős szociális kötelékek fűzik más emberekhez. Van családja. Vannak szomszédai. Nem egy névtelen, rohanó nagyvárosban él, hanem egy kisebb, zártabb közösségben, ahol az emberek ismerik egymást, odafigyelnek egymásra, ahol az adott szónak még értéke van.  Mert, ha egyszer becsaptál valakit, akkor annak azonnal híre ment, és neked annyi. A névtelen, személytelen közösségben az egyén kiszolgáltatott, és elgyengül. Mert a csoport tagjai nem tartanak össze, és ezáltal jobban irányíthatóak is.
  7. Az erős emberek erős közösségeket építenek. Nem széthúznak. Tudják, hogy együtt erősebbek lesznek. Vannak közös értékeik, amik összetartják őket, amihez ragaszkodnak, amiért képesek együtt harcba szállni. Az erős emberek már sokat láttak a világból, és rájöttek, hogy sehol sincsen kolbászból a kerítés, és felfedezték, hogy mik a saját közösségük hátrányai, illetve előnyei. Szeretik azt, amiben különlegesek, amiben jobbak, és büszkék rá. Az erős közösségek tagjai nem szégyellik, hogy oda tartoznak. Nem engedik meg, hogy ezt elhitessék velük. Nem akarnak máshova tartozni, mert már megértették, hogy ott sem lenne könnyebb. Az erős emberek ebből kifolyólag nem megállás nélkül kritizálnak, és sajnálják magukat, hanem az erősségeikre építve együtt tesznek a változásért.
  8. Az erős embereknek nemcsak a teste és a szelleme ép, hanem a lelke is. “Gerinces”, úgy mondja a magyar. Egyenes a tartása. A gerinc tartja össze az embert. Indul lentről, a fizikai síkról, az ösztönvilágtól, egészen a fejig, a szellemig, az információig, a gondolkodásig. És középen pedig ott dobog a szív, ami összekapcsolja a fentet és a lentet. Az erős ember mer a szívére hallgatni, képes őszinte, mély érzésekre. Nem lefojt, és menekül, hanem megtanulja a vágyait követve az érzelmeit erőforrássá alakítani.

Na most akkor szerinted Te mennyire vagy erős ember?

Vajon mai, civilizált, felvilágosodott, multikulturális, modern világunk mennyire tesz erőssé minket?

Vajon tényleg olyan jó ez nekünk?

 

 

 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .